Visie

Een tuin volgens de visie van Wiecher Huisman

Bijzondere bomen, heesters en coniferen als stevig fundament, ingevuld met siergrassen en winterharde vaste planten. Natuurlijk ogende niveauverschillen met trappen van (natuur)steen. Hier en daar een tuinobject, een mooie vaas, een vijver of waterloopje. Balans is het toverwoord.
Veel plantcombinaties zijn uitgeprobeerd in zijn eigen show- en proeftuin Arcadië. Waarin ook nieuwe soorten zich eerst mogen bewijzen voor hij ze in een tuinontwerp toepast.

Feng Shui

De ontwerpen van Wiecher zijn geënt op Chinese tuinen, waar rust en harmonie de boventoon voeren. Organische vormen, vloeiende lijnen, rustig voor het oog. Evenwicht tussen licht en schaduw, koude en warme kleuren, levende en dode materialen. Spiegelende vijvers met speelse oeverbeplanting. Een grote variatie in soort, groeivorm, bladvorm, bloei of herfsttinten, gevormd tot een harmonieus natuurlijk geheel. Boeiend in alle seizoenen.
Kijk maar eens bij de mogelijkheden onder het kopje ontwerp.

Groningse nuchterheid

Naast de uitgangspunten van Feng Shui zorgt zijn Groningse nuchterheid voor een doordachte uitvoering van het plan. Door het kiezen van kwalitatief goed plantmateriaal van gerenommeerde kwekers uit zijn uitgebreide netwerk. Bewezen winterhard. En natuurlijk door het gebruik van duurzame ‘harde’ materialen.
Is de tuin eenmaal aangelegd dan moet er direct van genoten kunnen worden.
Daarom wordt een uitgebalanceerde mix van jonge of kleine planten met volwassen struiken of bomen toegepast. Daardoor heeft de tuin na oplevering een volgroeid en ontwikkeld uiterlijk.
De plantdichtheid zorgt dat er een tuin ontstaat die onderhoudsvriendelijk is.
Gelijk genieten van de rust en de harmonie!

Feng Shui en Groningse nuchterheid gaan prima samen.

Wiecher:

“Ik ben gespecialiseerd in het ontwerpen van bos- en schaduwrijke tuinen. Daarbij pas ik de uitgangspunten toe van Feng Shui. Dat is niet zweverig, deze Chinese leer heeft zichzelf door de eeuwen heen wel bewezen. Ik weet uit ervaring dat als alles in een tuin in balans is, dat goed is voor de mens. Mijn opdrachtgevers hoeven niets van Feng Shui af te weten. Ze ervaren het vanzelf wel!”

Lezingen

Op verzoek verzorgt Wiecher Huisman lezingen op locatie. Download hier meer informatie.
Flyer Nederlands  |  Flyer Duits

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.