Sortimentstuinen

Sortimentstuin, een tuin die moet passen als een jas

Dit tuintype mag dan wel het meest voorkomende type zijn in het portfolio van Wiecher Huisman, toch is iedere aangelegde sortimentstuin een unicum. Grootte, grondsoort, ligging ten opzichte van de zon en bestaande bebouwing zijn vaststaande factoren vooraf en alleen dat al maakt dat het fundament overal anders is.
Tijdens een gesprek met de eigenaren, en alle latere tuingebruikers, komt elk aspect van de nieuwe droomtuin ter sprake. Bijvoorbeeld het aanbrengen van glooiingen, waterpartijen en verharding. Hoe gaat de tuin gebruikt worden? Wat vinden de opdrachtgevers essentieel?
Daaruit ontstaat de eerste ontwerpschets.

De invulling

Waar gaat de plantenvoorkeur naar uit? Dat laatste ontdekt Wiecher het liefst door met de toekomstige eigenaren op pad te gaan naar gerenommeerde kwekerijen. In Nederland, maar zo nodig ook in België en Duitsland.
Door goed te letten op de reacties vormt hij zich een duidelijk beeld dat omgezet kan worden in een beplantingsplan op maat en voor een ontwerp dat maar op één plek toepasbaar is.
Natuurlijk worden met mooie ornamenten, potten of vazen, de puntjes op de i gezet.

En zo wordt iedere tuin uniek. Want uiteindelijk wordt ieder ontwerp de balans tussen alle persoonlijke wensen en dromen.

Wiecher:

"In een tuinontwerp moeten de wensen van iedere tuingebruiker verwerkt worden. Daarom betrek ik graag alle huisgenoten bij het eerste gesprek. Dat schept betrokkenheid en verhoogt het samen genieten."

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.