Realisatie

Werken met planten

Nadat het schetsontwerp is besproken en eventueel is aangepast en het definitieve ontwerp is overhandigd, komt de spannendste fase voor de opdrachtgever: de realisatie. In goed overleg zullen de verschillende werkzaamheden al of niet onder de regie van Wiecher Huisman plaatsvinden.

Inventarisatie

Wat moet er wel en wat niet geruimd moet worden; grondwerk om eventuele oude stronken en wortelresten op te ruimen; gewenste niveauverschillen aanbrengen, om een goede bodemstructuur tot stand te brengen of om de oprit, paden en terrassen en een eventuele vijver vorm te geven.

Kiezen van beplanting

De kracht van een fraaie karakteristieke en sfeervolle beplanting.

De uitstraling van een tuin is niet alleen een kwestie van een goed en gedegen ontwerp, maar de keuze van de beplanting is minstens zo belangrijk. Daarom zit er tussen de ontwerpfase en de daadwerkelijke aanleg of realisatie een belangrijke moment nl. de selectie van de beplanting. Mijn overtuiging is dat de juiste keuze van beplanting een persoonlijk karakter geeft en een authentieke beleving van de tuin.

In mijn ontwerpen en gerealiseerde projecten zult u niet snel het standaard plantensortiment aantreffen. Ik maak de opdrachtgevers tijdens het ontwerpproces er opmerkzaam op, dat er veel andere soorten planten zijn met vaak betere eigenschappen en een karakteristieke, krachtige of een sfeervolle uitstraling. Niet alle planten in een tuin mogen krachtig of karakteristiek zijn, dat zou de sfeer niet te goede komen.

Ik leid u graag door mijn arboretum om u de verscheidenheid van planten en de composities daarvan te laten zien om daarmee tot een voor u persoonlijke keus te komen.

Uiteraard betrek ik kwalitatief goede en mooie planten van gerenommeerde kwekerijen uit zowel ons eigen land als ook uit de ons omringende landen. Vaak kiest de opdrachtgever er voor om samen met mij hun karakteristieke en andere beeldbepalende planten uit te zoeken, want deze planten worden uiteindelijk in uw tuin uitgeplant.

Vooral voor bomen alsook de andere grotere beplanting zoals heesters en naaldbomen kiezen we grotere en goed ontwikkelde exemplaren, zodat uw tuin direct een fraaie volle aanblik biedt.

Feestelijke aflevering

Het is vooral voor de opdrachtgevers een feest wanneer de eerste beeldbepalende planten gelost en geplant worden. Uiteraard worden de opdrachtgevers nauw betrokken bij de definitieve plaatsing van de planten. Zo nodig kan ter plekke het ontwerp bijgesteld worden als dat wenselijk is. Geleidelijk ontstaat de gewenste sfeer en structuur van het project. De juiste plantmethode met een uitgebalanceerde bodemsubstraat is bepalend voor een gezonde groei en ontwikkeling van de planten.

Detaillering

Invulling van het project met plantgroepen of onderbeplanting kan uiteraard geheel door Wiecher Huisman uitgevoerd worden. Maar tuineigenaren kunnen er ook voor kiezen om dat (wel of niet onder begeleiding) zelf ter hand te nemen.

Wiecher:

"Vanzelfsprekend bied ik naast een gedegen voorlichting, ook de juiste nazorg!"

Reacties zijn gesloten.