Patiotuinen

Patiotuin, een extra woonkamer

Een patiotuin is een echte uitdaging, omdat op een relatief kleine oppervlakte echt alles moet kloppen.
Een patio is een extra kamer zonder dak en wezenlijk onderdeel van de dagelijkse leefruimte. Vaak grenzend aan de woonkamer moet de sfeer van binnen naadloos doorlopen in de tuin.
Een goed voorgesprek is altijd het uitgangspunt. Door de eigenaren te zien in hun eigen leefomgeving en hun sfeer te proeven, vormt Wiecher zich een goed beeld.

Geuren blijven hangen tussen de patiomuren…

De besloten tuin moet rust uitstralen en door weloverwogen materialen en accessoires een heerlijk thuisgevoel geven.
Kleur is erg belangrijk, in alle seizoenen, zodat vanuit huis het uitzicht altijd boeiend is, maar wel in een bescheiden palet. Verticale lijnen, bijvoorbeeld in de vorm van pergola’s en zuilvormige heesters, maken de ruimte optisch groter. Het gebruik van zo veel mogelijk halfverharding maakt dat regenwater niet voor overlast kan zorgen.
Een bijzondere blikvanger in de vorm van een mooie pot of vaas, less is more.
Maar het allerbelangrijkste: tussen de muren blijven geuren lang hangen. Daarom bevat het beplantingsplan planten en aromatische kruiden met goed op elkaar afgestemde geuren.
Zo wordt een patio een heerlijke plek om in alle privacy helemaal tot rust te komen.

Wiecher:

"Geur is een belangrijk element in een patiotuin. Tussen de muren blijven geuren langer hangen en daar moet natuurlijk gebruik van gemaakt worden! Dat doe ik door royaal gebruik te maken van geurende bloemen en aromatische kruiden."

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.