Mediterrane tuinen

Mediterrane tuin, altijd vakantie

De sfeer van een tuin ergens vlakbij de kust van de Middellandse Zee. Spaans, Frans of Italiaans, dat maakt niet uit. Trefwoorden zijn: warm, zonnig, uitnodigend, relaxed.
Het hele jaar dat vakantiegevoel ervaren door gewoon de eigen tuin in te lopen, begint met een passend ontwerp.
Dit type tuin straalt vooral warmte uit, door het gebruik van gloedvolle kleuren zoals rood, geel en terracotta. Bijvoorbeeld voor de bestrating, de halfverharding (grind of gebroken natuursteen) of voor een blinde tuinmuur. Nectarplanten voor een rijk insectenleven.
Een waterloop of bron geeft het gevoel van een vruchtbare oase. Planten met grillige vormen, van nature of zo gesnoeid, zorgen voor de groene aankleding. Met keien en grote vazen kan smaakvol gecomponeerd worden.

Winterhard in ons koude kikkerlandje

Ons koudere Hollandse klimaat hoeft geen beperking te zijn voor de van oorsprong subtropische beplanting. Er zijn genoeg passende planten en struiken te vinden die voldoende winterhard zijn. De juiste keuze uit het aanbod Euphorbia, Yuca, Pinus en Olea, gecombineerd met mooie grassen, geven in elk seizoen het gewenste mediterrane gevoel.
Ook in de Mediterrane tuin worden door Wiecher de uitgangspunten van Feng Shui toegepast: evenwicht, harmonie en rust.

Meer informatie: neem contact op en zet de eerste stap naar de eeuwige vakantietuin.

Wiecher:

"Het is de kunst om binnen de grenzen van de mogelijkheden een uitgebalanceerd ontwerp te maken dat zo dicht mogelijk komt bij de droom van de tuineigenaren. Ik heb een heel mooi beroep!"

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.