Tuinontwerp

Een tuinontwerp begint met een grondige inventarisatie

Luisteren naar de wensen van de opdrachtgever en een uitgebreide inspectie van de locatie zijn de eerste stappen naar een goed tuinontwerp. Daarom begint iedere droomtuin met een goed kennismakingsgesprek.

Daarna volgt een eerste ruwe schets en kan het aanscherpen van de eerste ideeën beginnen. Uiteraard heeft de opdrachtgever daarin een grote stem. Samen worden de gewenste bomen of solitairen geselecteerd uit de collecties van gerenommeerde kwekers uit het uitgebreide netwerk van Wiecher Huisman. Een daadwerkelijk bezoek aan een gespecialiseerde kwekerij kan daarbij gewenst zijn.
Om de juiste sfeer te kunnen creëren gebruikt Wiecher een grote diversiteit aan planten. Dat betekent soms een echte zoektocht om de juiste planten bij elkaar te krijgen. Een andere uitdaging is het verzamelen van de bijpassende materialen: sokkels, vazen, fonteinen en uiteraard de juiste verharding.

Zet de juiste stap naar een droomtuin

Een grote liefde voor planten, een gezonde verzameldrang en vele botanische reizen brachten de kennis voor het ontwerpen van exclusieve en unieke tuinen. Veertig jaar ervaring als ontwerper en adviseur maken dat het altijd tuinen worden die de persoonlijkheid van de opdrachtgever weerspiegelen. Tuinen die in alle seizoenen even aantrekkelijk zijn om in te vertoeven en door de grote plantdichtheid onderhoudsarm.
Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek of breng een bezoek aan Arcadië, het eigen arboretum van Wiecher Huisman in Gasselte, om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Wiecher:

“Ik maak regelmatig botanische tuinreizen naar alle uithoeken van de wereld om bomen en planten te zien in hun natuurlijke habitat. Zelf zien welke combinaties het meest natuurlijk zijn en hoe verschillende planten elkaar versterken. Daar doe ik mijn inspiratie op voor de tuinen die ik ontwerp!”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.