Realisatie

Werken met planten

Nadat het schetsontwerp is besproken en eventueel is aangepast en het definitieve ontwerp is overhandigd, komt de spannendste fase voor de opdrachtgever: de realisatie. In goed overleg zullen de verschillende werkzaamheden al of niet onder de regie van Wiecher Huisman plaatsvinden.

Inventarisatie

Wat moet er wel en wat niet geruimd moet worden; grondwerk om eventuele oude stronken en wortelresten op te ruimen; gewenste niveauverschillen aanbrengen, om een goede bodemstructuur tot stand te brengen of om de oprit, paden en terrassen en een eventuele vijver vorm te geven.

Kiezen van beplanting

Met de opdrachtgevers worden beeldbepalende bomen en heesters uitgezocht, o.a. door met Wiecher in arboretum Arcadië te kijken en vervolgens samen op gerenommeerde kwekerijen de persoonlijke keuzes te maken. Op de kwekerijen kiest de opdrachtgever zelf van de gewenste soort de meest aansprekende vorm of grootte, zodat altijd de eigen favoriete plant in de tuin komt te staan. Uiteraard kan Wiecher daarbij adviseren. Het uitzoeken van een passend sortiment, werken en componeren met planten is zijn vak en passie.

Feestelijke aflevering

Het is vooral voor de opdrachtgevers een feest wanneer de eerste beeldbepalende planten gelost en geplant worden. Uiteraard worden de opdrachtgevers nauw betrokken bij de definitieve plaatsing van de planten. Zo nodig kan ter plekke het ontwerp bijgesteld worden als dat wenselijk is. Geleidelijk ontstaat de gewenste sfeer en structuur van het project. De juiste plantmethode met een uitgebalanceerde bodemsubstraat is bepalend voor een gezonde groei en ontwikkeling van de planten.

Detaillering

Invulling van het project met plantgroepen of onderbeplanting kan uiteraard geheel door Wiecher Huisman uitgevoerd worden. Maar tuineigenaren kunnen er ook voor kiezen om dat (wel of niet onder begeleiding) zelf ter hand te nemen.

Wiecher:

"Vanzelfsprekend bied ik naast een gedegen voorlichting, ook de juiste nazorg!"

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.