Arboretum

Welkom!

Arboretum Arcadië

Arboretum Arcadië - Wiecher Huisman

Arboretum Arcadië

 

Direct bij de ingang van Arboretum Arcadië staat een grote zwerfkei. In de steen is een tekst gebeiteld in Chinese karakters:

DE GEDACHTE HEEFT ZICH GEMANIFESTEERD

Dat is precies wat hier op deze plek in Gasselte is gebeurd.
Een droom werd een concrete gedachte en daarna werkelijkheid.
Naast alle tuinen die Wiecher Huisman al ontworpen en gerealiseerd heeft, werkt hij sinds 2007 aan deze droomtuin, Arboretum Arcadië. Een planten- en collectietuin van een halve hectare groot, gelegen aan de oude weg tussen de Drentse dorpen Gieten en Gasselte.

Japanse invloeden en Feng Shui

Het begon met de profilering van de voormalige landbouwgrond. Door niveauverschillen in het terrein aan te brengen, werden natuurlijk meanderende paden, trappartijen en turfborders mogelijk. Daarna begon het invullen, componeren en toch weer veranderen; een tuin is nooit af.
Bij de aanleg werden de uitgangspunten van Feng Shui als leidraad gebruikt. Rust, evenwicht, harmonie.
Inmiddels is de tuin tot wasdom gekomen. Vol niet-alledaagse bomen, heesters, rododendrons, azalea’s en coniferen. Diverse verzamelingen, zoals de collectie eiken die meer dan 50 varianten kent. De route leidt langs verrassende paadjes, met spannende plantcombinaties van schaduwplanten, grassen en varens, mooie doorkijkjes en stijlvolle ornamenten.

Arboretum Arcadië is te bezoeken.

Wiecher:

"Uiteraard gebruik ik in mijn arboretum ook onbekende planten en nieuwigheden om deze beter te leren kennen, zodat ik er later mee kan componeren. De soortenlijst geeft een goede impressie van mijn verzameling."

Inspirerende lezingen

Op verzoek verzorgt Wiecher Huisman lezingen op locatie. Download hier de informatie over zo’n inspirerende presentatie!
Flyer Nederlands  |  Flyer Duits

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.